top of page

עכברונה: מאי 2026: TOP 10!

  • לפני יומיים (2)
  • זמן קריאה 8 דקות

אין שבוע שלא שואלים אותי:

עכברונה עכברונה, מתי הכי מומלץ לבוא לבקר אותך בברצלונה?


ותשובתי היא תמיד אותה תשובה: כל חודש הוא חודש מצוין אבל בינינו ורק בינינו, אין כמו חודש מאי כי הכל קורה בבת אחת ולא חם ולא קר! וזה טוב מאוד אמר הדאודורנט שלא נחוץ כל כך.


אז אנסה לסכם לכם בכמה משפטים מה הצפי. מתחילים את החודש בחופש- ה-1 במאי, יוצאים לשופינג בסופ״ש, ובין לבין מגדלים אנושיים צצים להם בכל פינה. הפרחים פולשים לג׳ירונה והרובע הגותי חוגג את הפסטיבל השנתי שלו. ואם כל זה לא מספיק לכם, אז עוד אפשר להנעים את שהותכם במשחקי כדורגל משובחים.

מי אמר ברצלונה ולא קיבל?


אז תגידו באמת עם היד על הלב או על הגבינה הכי צהובה שיש… אחרי התקציר הזה לא מתחשק לכם כבר להגיע העירה?

קבלו את ה- TOP 10 (פלוס בונוס) של חודש מאי!

מתחיליםםםםם


1. הפסטיבל הגדול של הרובע הגותי Festa Major del Gotic

13-17 במאי


2 . שוק פאלו אלטו - השוק הכי שיק

2-3 במאי

3. כדורגל

10 במאי

17 במאי

4. יריד צמחי מרפא Feria de Sant Ponc

11 במאי


5. פסטיבל הפרחים בג׳ירונה

17 - 9 במאי


6. לילה לבן במוזיאונים

17 במאי


7.  לילות קסומים בקאסה באטיו

מדי ערב


8. מגדלים אנושיים

במספר תאריכים ומקומות שונים במהלך החודש


9. שוק אומנויות בבורן - עבודות יד מקומיות

31-31 במאי


10. פסטיבל Fira Modernista

29-31 במאי


11.הופעה חיה של Bad Bunny

22-23 במאי

__________

ועכשיו בהרחבה...


1. הפסטיבל הגדול של הרובע הגותי Festa Major del Gotic

13-17 במאי


בין ה-13 ל-17 במאי, נחגג הפסטיבל הגדול של הרובע הגותי! האירוע מתקיים בארבעה מוקדים שונים בשכונה: Plaça de la Mercè ,Plaça del Rei, Plaça del Duc de Medinaceli ו-Plaça del Vuit de Març, ובהם יתקיימו יותר מארבעים פעילויות, הופעות וסדנאות לילדים ולכל המשפחה שיגרמו ללב העיר שלנו להפוך למוקד שמחה והילולה במהלך חמישה ימים מלאים.

הפסטיבל מתחיל ביום רביעי ה-13 במאי בשעה 19:30 עם טקס פתיחה מלא בתזמורות כלי הקשה, ובאופן כללי, מה שמיוחד בפסטיבל הוא שתזכו לראות במהלכו את המסורות והמנהגים הקטלאנים המהממים והמיוחדים ביותר! כך למשל ביום שישי ה־15 במאי, האש תהיה במרכז העניינים. מה הכוונה? תתכוננו למופע אש וזיקוקים של קבוצת ה״שטנים״- מייצג של ילדים ומבוגרים מחופשים לשטנים ודרקונים במופע שמטרתו לייצג את המאבק הנצחי בין טוב לרע. המופע יתקיים באזור הקתדרלה וכיכר Vuit de Març. גם ילדים יוכלו כמובן ליהנות ממגוון פעילויות כמו מסיבת שוקולד בכיכר Plaça de la Mercè וברחוב Carrer d'en Roca, יום פעילות עם ציורי פנים ומוזיקה, משחקי משימות בכיכר Plaça dels Traginers, ועוד ועוד.



ואם כבר מדברים על הרובע הגותי, האם נרשמתם כבר לסיור שלנו גותיראמבלה ללא הפסקה?!

הכל התחיל אי שם בשנת 20 לפנה״ס עם הגעת הרומאים לאזור. כפר הדייגים הקטן שהקימו הרומאים הפך לעיר ימי ביניימית משגשגת עם סמטאות יפהפיות, ארמונות, כנסיות, קתדרלות, רובע יהודי ועוד, וכיום, אזור זה נקרא- הרובע הגותי. הרובע שמר על הקסם העתיק שלו ואין ספק שזהו האזור היפה והמרשים ביותר בברצלונה ומלא בהיסטוריה מרתקת! ללא הדרכה- השיטוט בה מתפספס ובגדול, ועל כן אנחנו מזמינות אתכם להצטרף אלינו לסיור על בסיס טיפ אל הרובע הגותי והיהודי המתקיים לא פחות מארבע פעמים בשבוע. המידע המלא וההרשמה דרך כאן. נשמח לראותכם!



2. שוק פאלו אלטו

2-3 במאי


אז מה חשבתם שתגיעו העירה ותפסידו את השוק הכי שיק? אז הנה הוא כמו תמיד בסופ״ש הראשון של כל חודש. מי שלא יודע על מה אני שחה הנה קצת פרטים על פאלו אלטו:


בברצלונה יש לא מעט שווקי אוכל וירידים, אבל אין על שוק פאלו אלטו (palo alto market). השוק מתקיים בסוף השבוע הראשון של כל חודש (משמע, ביום שבת וביום ראשון) ומלבד לדוכני אוכל מעניינים וטעימים בטירוף, תוכלו למצוא דוכנים שמוכרים פרטי מעצבים מקוריים, תכשיטים, בגדי ילדים, יד שנייה ועוד ועוד. אה וכמובן- המון בירה, אפרול שפריץ ולהקות מוזיקה מקומיות.


אל תפספסו את הדוכן של שירה ממסעדת A Tu Bola, אחת המסעדות המומלצות והאהובות שלנו, שמתארחת כל חודש בפסטיבל.


שימו לב- חשוב לרכוש כרטיסים מראש!


כתובת: 30 Carrer dels Pellaires


3. משחקי כדורגל של בארסה

10 במאי- קלאסיקו בארסה-ריאל מדריד

17 במאי - בארסה- ריאל בטיס


הגעתם לברצלונה ויש משחק כדורגל?! זכיתם ובגדול!

אחת החוויות היותר מרגשות בברצלונה היא לצפות במשחק של בארסה- אחת מקבוצות הכדורגל המובילות בעולם, באצטדיון הגדול ביותר באירופה- הקאמפ נואו!


החודש בארסה מארחת בבית שלה שני משחקים:

10 במאי- ליגה ספרדית, קלאסיקו- ברצלונה ריאל מדריד.

17 במאי - ליגה ספרדית, ברצלונה נגד ריאל בטיס.


ממליצות להזמין כרטיסים דרך חברת טיקי טאקה בלינק הזה.



4. יריד צמחי מרפא Feria de Sant Ponc

11 במאי


פסטיבל Sant Ponc הוא אחד העתיקים והמסורתיים ביותר בקטלוניה ומוקדש לצמחי מרפא, תרופות טבעיות, עשבי תיבול ארומטיים ותמציות קולינריות. ובסמוך לשדרת הרמבלה הרחובות מתמלאים בדוכנים המוכרים מוצרים גסטרונומיים ומיוחדים באיכות גבוהה.

ברצלונה שלנו חוגגת מאז ימי הביניים את החג וזהו למעשה שוק מלא ניחוחות וטעמים של עשבי תיבול ארומטיים, ממתקים, שוקולד, דבש, פירות מסוכרים, גבינות ארטיזנליות, ריבות, צמחי מרפא ועוד עשרות מוצרים הקשורים למזון ובריאות. היריד מתקיים בחודש מאי כי זהו זמן הפריחה של רוב הצמחים המרפאים וכל זה ממש בסמוך לשדרת הרמבלה על רחוב Hospital!

שמו של היריד דרך אגב הוא על שמו של הקדוש של העשבים ומגדלי הדבורים - סנט פונס, שעל פי האגדה הגיע לברצלונה והיה עד לאומללות ששררה בעיר ועל כן החל להכין שיקויים ותרופות מרפאות לריפוי חולי העיר. כהוקרת תודה על פועלו, החליטו הברצלונאים לקיים לכבודו את פסטיבל צמחי המרפא.


שעות: 9:00-21:00

ברחוב Hospital בסמוך לשדרת הרמבלה.


5. פסטיבל הפרחים בעיר ג׳ירונה Temps de Flors !

17 - 9 במאי


חובבי הוורדים והגרניומים, מעריצי הסיגליות וכל צמח שפורח לו- הגעתם בול! החגיגה הזו מיועדת במיוחד בשבילכם. אז קודם כל קצת סדר:

פסטיבל הפרחים לא מתקיים בברצלונה אלא בעיר ג׳ירונה הקסומה. העיר שבה נולד הרמב״ן ושאין כמעט חודש שאיזה סרט או סדרה לא מצולמים בה - אפילו העונה השישית של משחקי הכס!

כן חברים, אין ספק שג׳ירונה היא אחת הערים היפות והמיוחדות! זו עיר שגם חובבי קולינריה מחשיבים אותה לסוג של מקדש, שכן ג׳ירונה היא ממש אתר עלייה לרגל כל עוד תשריינו שנה מראש מקום ב-Celler De Can Roca, המסעדה המפורסמת ולה 3 כוכבי מישלן. הפעם תוסיפו לעיר היפהפה גם את פסטיבל הפרחים ותצפו לראות אלפי אנשים מרחבי העולם כשכולם מגיעים לצלם, להצטלם ולהנות מפסטיבל שאין דומה לו.


מה בדיוק מצפה לכם בפסטיבל?!

במהלך שבוע שלם העיר ג׳ירונה מקושטת כולה בפרחים וצבעים במלוא היופי וההדר החל מכיכרות, גרמי מדרגות, כנסיות, חלונות ראווה וסמטאות.

במשך כבר יותר משישה עשורים שנשמרת הרוח המסורתית של פסטיבל הפרחים, אירוע המביא גאווה גדולה לתושבי ג׳ירונה שממש הפכו אותו לסמל של העיר.

הדרך ליהנות מהפסטיבל הוא להגיע אל העיר העתיקה, ולהיאבד בין הסמטאות המדהימות שהפכו לערוגות פרחים צבעוניות.

אך כידוע לכולנו, ג׳ירונה היא גם עיר עם היסטוריה מרתקת שבה שגשגה קהילה יהודית ענפה לצד הנוצרים והמוסלמים, כך שזו הזדמנות מצוינת לעבור בין האזורים השונים כמו הקתדרלה, בתי המרחצאות הערבים והמקווה היהודי הנמצאים בסמוך אחד לשני כשהכל צבעוני ומדהים!


טיפ עכברוני: שריינו כרטיסים לרכבת המהירה שיוצאת מתחנת sants מבעוד מועד כך שתוכלו להתחיל את היום כבר מהבוקר.


כל הפרטים של הפסטיבל באתר.


5. לילה לבן במוזיאון

17 במאי


לילה לבן במוזיאון

על הלילה הלבן של המוזיאונים בברצלונה כבר שמעתם?!

למה לצפות? בין השעות 19:00 ל-1:00 בלילה ב-17 במאי, כמעט כל המוזיאונים בעיר יפתחו את שעריהם וינסו להנעים את הביקור בתערוכותיהם באמצעות מוזיקה, אוכל, מחול ואפילו קוסם, וכל זה- בחינם!!! העיקר שתבואו ותהנו מהאומנות עד אור הבוקר. יש יותר מגניב מזה?!


חודש המוזיאונים

המועצה הבינלאומית למוזיאונים הכריזה כבר ב1977 על ה-18 במאי כיום המוזיאונים הבינלאומי כאירוע שמטרתו לקרב את המוזיאון לתושב והיום הבינלאומי הזה כבר נחגג ביותר מ-129 מדינות. מטרת היום היא בעצם לעודד את הקהל הרחב, להנגיש ולהרחיב את אופקיו בתחומי המדע, האמנות, האדריכלות ומורשת התרבות המוצגת במוזיאונים.

במילים אחרות, במשך היום של ה-18 במאי, הרבה מוזיאונים או כמעט כולם - מתוך 55! - יפתחו את שעריהם בחינם על מנת שתבקרו ותהנו מהם!!

בקיצור, אין תירוץ לא לבקר באיזה מוזיאון כזה או אחר ולהכיר את העיר בדרך אחרת . מתוך ה-55 המוזיאונים יש 4 שאסור להחמיץ והם: מוזיאון פיקאסו, MNAC, cccb, ו-caixaforum.

לילדים יש את מוזיאון המדע COSMOCAIXA ולמביני הדבר וחובבי האמנות המוזיאונים של Tapies ושל miro גם בגדר חובה.



6. לילות קסומים בקאסה באטיו

מדי ערב


אם אתם חובבי מוזיקה ואמנות- אסור לכם לפספס את האטרקציה הזו!

מדי ערב במהלך כל חודש מאי מתקיימים מופעי מוזיקה על הגג של קאסה באטיו של אנטוניו גאודי. מדובר על חוויה מוזיקלית וקסומה הכוללת ביקור, הופעה ואפילו משקה. כל זה בקאסה באטיו של האדריכל הנודע.

איך זה עובד? כל מה שצריך זה לבחור תאריך שמתאים לכם, או לבחור את התאריך לפי ההופעה שמעניינת אותכם שכן יש כל מיני סגנונות מוזיקליים, זמרים והרכבים שונים. שימו לב שמוצעים כמה סוגי כרטיסים ובכולם כלול ביקור בבית המופלא של גאודי.

מחיר החל מ-59 אירו


הנה הקישור לאתר באנגלית עם כל הפרטים.



8. מגדלים אנושיים

במספר תאריכים ומקומות שונים במהלך החודש

              

אם הגעתם לברצלונה החודש ותרצו להכיר מקרוב מנהג ומסורת מקומית- התמזל מזלכם, שכן לראות את המגדלים האנושיים נבנים מול עיניכם זאת חוויה של ממש.

המגדלים האנושיים הוא אחד מהמנהגים הקטלאנים המובהקים ביותר וקיים כבר מהמאה ה-18. במגדל האנושי קבוצה גדולה של נשים וגברים מכל הגילאים מתאמנים במהלך השנה עבור תחרויות והופעות ציבוריות. יש להם תלבושת ייחודית ובאופן מסורתי החקלאים שהיו חזקים פיזית נמצאים למטה ונוטלים את רוב הכובד, לאחר מכן בקומות הראשונות נדרשים אנשים עם שיווי משקל מרבי, ובקומות העליוניות נמצאים הילדים- דורש מהם הרבה אומץ.

המגדל עשוי להתנשא לגובה של כ-10 קומות אבל כמובן שיש גם מגדלים נמוכים ממנו. העיקר שהוא ייבנה ויפורק בשלמותו, בשלום ובבטחה. על הילד שעליו מוטל לעמוד בקומה האחרונה להגיע למקומו ולהניף את אחת מידיו ואז לרדת מהמגדל מהצד הנגדי.

חוויה של ממש לצפות בזה!


הנה מספר תאריכים ומקומות שבהם תוכלו להיות חלק מהחוויה במהלך חודש מאי:


9 במאי בשכונת סאנטס. Plaça d'Osca בשעה 18:00

9 במאי ב- Hospital Clínic בשעה 12:00

10 במאי - Plaça de Bonet i Muixí בשעה 11:30

16 במאי על רחוב Sants בשעה 18:00

16 במאי בשכונת ברצלונטה Plaça de la Barceloneta בשעה 18:00

17 במאי - Plaça de la Vila de Gràcia בשכונת גרסיה בשעה 12:00

21 במאי ב- Àgora UPF Ciutadella בשעה 16:30

30 במאי בלב הרובע הגותי ברחבת הקתדרלה סנטה אולליה בשעה 12:00

31 במאי בשכונת פובלה סק, Carrer de Blesa, 36 בשעה 12:00

 

הנה היומן אונליין למי שלא רוצה לפספס במשך השנה.


9. שוק אומנויות בבורן - Fet al Born

30-31 במאי


יריד Fet al Born - שמשמעותו בקטלאנית ״עשוי בבורן״ - היא פלטפורמה שיווקית לפרסום כישרונה וייחודה של השכונה הכי שיקית בעיר, שבה מעצבים ובעלי חנויות בשכונת בורן מציגים ומוכרים מוצרים ייחודיים, יצירתיים ואיכותיים בדוכנים ברחוב.


במהלך היריד, המתקיים בסוף השבוע האחרון של כל חודש, אמנים מציגים על גבי דוכנים, אשר ממוקמים בדרך כלל בסמטאות השכונה וגם מרוכזים על העורק הראשי- Passeig del born, את יצירותיהם המופלאות. מדובר על יריד בו ניתן לרכוש בגדים, תיקים, תכשיטים, פוסטרים, תמונות ועוד שלל יצירת נהדרות של מעצבים מקומיים.


מתי? סופ״ש ה-30-31 במאי

שעות: 11:00-20:00.


איפה? שדרת Passeig del born ובסמטאות השכונה.


10. פסטיבל המודרניסטה

29-31 במאי

פסטיבל Fira Modernista de Barcelona הוא אחד מאירועי הרחוב הכי צבעוניים ומיוחדים בעיר, שמתקיים בכל שנה בסוף מאי בשכונת Eixample והוא מחזיר את הרחובות לתקופת ה־Modernisme – סגנון האמנות והאדריכלות המזוהה עם Antoni Gaudí. במהלך האירוע הרחובות מתמלאים בדוכנים, מופעי רחוב, תלבושות תקופתיות, מוזיקה ואווירה נוסטלגית שמכניסה את המבקרים לעולם של תחילת המאה ה־20. זהו אירוע מושלם למי שמחפש חוויה מקומית, אותנטית וויזואלית במיוחד.


ואם כבר גאודי, לסיור המסע בעקבות גאודי והמודרניסטה שלנו כבר נרשמתם?!

הסיור מתקיים כל ראשון, שלישי ושישי בשעה 10:00, ויקח אתכם למסע מרגש אל תוכו מוחו ונפשו של גאודי, המבנים האדרכיליים ששינו את פני העיר, בין היתר- הסגרדה פמיליה- הסמל של ברצלונה ומפעל חייו של גאודי ועוד ועוד! למידע המלא וההרשמה לחצו כאן.


ואי אפשר בלי בונוס פיקנטי נכון???


11.הופעה חיה של Bad Bunny

22-23 במאי


ההופעה של Bad Bunny בברצלונה היא ללא ספק אחד מרגעי השיא של מאי 2026.

הכוכב הלטיני, שנחשב לאחד האמנים המשפיעים בעולם כיום, יופיע ב־22 וב־23 במאי באצטדיון Estadi Olímpic Lluís Companys שעל הר היהודים אל מול 60 אלף צופים. המופע צפוי לכלול הפקה ענקית, להיטים מכל התקופות ואנרגיה מטורפת שמושכת קהל מכל העולם. הבאז סביבו רק התחזק בשנים האחרונות, במיוחד אחרי הופעת האורח המדוברת שלו במסגרת Super Bowl Halftime Show, שהציגה אותו לקהל גלובלי רחב עוד יותר והוכיחה את היכולת שלו להרים מופע בקנה מידה עולמי.


_____________

בקיצור חברים- יש המון למה לצפות בחודש מאי!


עד הפעם הבאה


שלכם,

עכברונה



 
 
 

2 תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
אורח
02 במאי 2025

תודה על המידע הכיפי והמועיל. שאלה לגבי המגדלים האנושיים: בלינק שצירפת יש במאי 2025 תאריכים, שעות ומקומות שונים מאלו שבפירוט שלך. איפה אני טועה? :) תודה רבה

נערכה
לייק

אורח
30 באפר׳ 2024
דירוג של 5 מתוך 5 כוכבים

יופי של היצע, עם מידע מועיל מאד. תודה ועכשיו לארגן את הביקור מחדש 😀🌷

לייק
bottom of page